به گزارش رجانیوز، دکتر محمود احمدینژاد صبح امروز همزمان با اولین روز از هفته تعاون در پنجمین جشنواره ملی تعاونیهای برتر کشور و با تبریک هفته تعاون به تلاشگران این عرصه، اظهار کرد: همه بخشهای کشور را باید مردم اداره کنند.
رییس جمهور با بیان اینکه رمز ماندگاری فرهنگ ایران زمین، صیانت از فرهنگ کشور است، خاطرنشان کرد: مطمئناً اگر تودههای مردم خود را مسوول صیانت از ارزشهای الهی نمیدانستند، این ارزشهای والای انسانی و الهی به نسلهای بعد منتقل نمیشد و در این صورت حتما صدها سال قبل فرهنگ کشورمان مضمحل شده بود.
احمدینژاد گفت: استعدادهای انسان بی پایان است و یک ملت مانند رودخانه جاری و فناناپذیر است که میتواند با فعالیت در همه عرصهها به رشد و بالندگی کشور کمک کند.
رییسجمهور با بیان اینکه سیاستهای اصل 44 قانون اساسی در ورود مردم به بخش اقتصادی تاکید دارد، خاطرنشان کرد: روح سیاستهای اصل 44 مردمی کردن اقتصاد کشور یعنی ورود تودههای مردم به این بخش است.
احمدینژاد با اشاره به وجود سه نگاه در بخش اقتصادی اظهار کرد: نگاه سرمایهداری معتقد است عده قلیلی برتر از دیگران هستند که در تنازع بقا صلاحیت خود را اثبات کردند بنابراین برای رونق اقتصادی باید این گروه اقلیت تقویت شود که البته این افراد نیم درصد جامعه را شامل میشوند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه در نظام سرمایه داری عده قلیلی، انسانهای برتر به شمار میروند، خاطرنشان کرد: در این نگاه حاکمان از قشر سرمایه داران هستند و صاحب مجموعههای اقتصادی میباشند و کسی خارج از این دایره نمیتواند بر جامعه حاکم شود و البته در چنین جامعهای هیچ قانونی هم علیه منافع سرمایه داران تصویب نمیشود.
احمدینژاد نگاه دوم را در بخش اقتصادی مربوط به سوسیالیستها و کمونیستها دانست و گفت: در این نگاه همه مردم یکسان و همه از استعداد یکسان برخوردار هستند که با این نگاه انگیزه کار و تلاش به کنار میرود و در واقع جامعه بی روح و مرده میشود.
رییسجمهور با اشاره به نگاه سوم در بخش اقتصاد یعنی نگاه اسلامی اظهار کرد: این نگاه معتقد است هر کس که دارای استعداد و توانمندی است باید فرصت شکوفایی استعداد خود را پیدا کند و همه باید در جامعه مشارکت داشته باشند و اگر فرصتی هم برای شکوفایی استعدادها نباشد دولت موظف است زمینههای لازم را فراهم کند و فعالیت در بخش تعاون از راهکارهای موفق برای شکوفایی این استعدادها است.
احمدینژاد درباره مفهوم عدالت در نگاههای مختلف اقتصادی، گفت: در نظام سرمایهداری عده قلیلی برتر و تودههای مردم فرودست و پایین دست هستند و در نگاه سوسیالیستی و کمونیستی همه برابر هستند اما در نگاه اسلامی عدالت مفهوم واقعی خود را پیدا میکند به طوری که نگاه اسلامی معتقد است افراد میتوانند رشد و پیشرفت کنند، اما نباید فاصله آنها به گونهای شود که در جامعه حفره عظیمی پدید آید باید برنامهریزیها به سمت متعادل کردن منحنی توزیع ثروت پیش برود.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه اگر عدالت نباشد شکوفایی هم اتفاق نمیافتد، خاطرنشان کرد: عدالت ضامن شکوفایی، ایجاد محبت و تقویت همبستگی ملی است که بخش تعاون میتواند فاصلهها را پر کند و نسبتها را اصلاح کند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه براساس پیش بینی قانون باید طی برنامه پنجم توسعه 25 درصد جامعه به بخش تعاونی واگذار شود، خاطرنشان کرد: برخی تصور میکنند که انسان باید صرفاً برای سود و منفعت خود تلاش کند که این موضوع مربوط به نظام سرمایه داری است. نظام کمونیستها و سوسیالیستها با برابر دانستن افراد جامعه، استعدادها را از بین میبرند اما در نگاه اسلامی فرد و جامعه اهمیت دارند و انسان در حالی که برای منافع خود تلاش میکند باید برای منفعت جمعی هم تلاش کند که البته این مسیر به سمت کمال انسان پیش میرود.
رییسجمهور با تاکید بر گسترش بخش تعاون در جامعه، اظهار کرد: در این بخش کارهای خوبی آغاز شده است اما لازم است بخشی از اقدامات تعاونیها به آموزش اختصاص یابد تا طی سلسله مراتبی مردم کار اقتصادی را یاد بگیرند.
احمدینژاد با بیان اینکه قانون اصل 44 به معنای این نیست که اقتصاد کشور به اقتصاد سرمایهداری تبدیل شود، گفت: روح اصل 44 مردمی کردن اقتصاد است اما عدهای اصرار دارند این قانون را به سمت اقتصاد سرمایه داری پیش ببرند.
رییسجمهور درباره چگونگی و نحوه واگذاری بخشهای مختلف اقتصادی به مردم براساس اصل 44 قانون اساسی، گفت: نمیتوان به سرعت دولت را از اقتصاد حذف کرد زیرا مردم منابع مالی کافی برای مدیریت بخشهای اقتصادی ندارند به عنوان مثال واگذاری سهام در بخش مخابرات، فولاد و خودرو سازی نشان داد که مردم توان خرید این بخشها را ندارند، اما میتوان با توانمند کردن مردم در یک فاصله زمانی و با واگذاری بخشهای گوناگون دولتی از طریق مزایده و تعاونی، فاصلهها را از بین برد.
احمدینژاد با اشاره به برخی انتقادات درباره نحوه واگذاری بخشهای دولتی به مردم، تصریح کرد: برخی افراد چنین تصور میکنند که باید اموال دولتی به صورت رایگان و به افراد خاصی واگذار شود و یا معتقدند بخشهای گوناگون را هم به افراد خاص و هم به بورس با قیمت بسیار پایین عرضه کرد اگر این افراد اصرار بسیاری برای انجام این کار دارند باید قانون آن را هم ارائه دهند.
رییسجمهور با اشاره به واگذاری سهام عدالت به 39 میلیون نفر، گفت: این اقدام بسیار عظیمی بود که البته برخی آن را به تمسخر گرفتند زیرا آنها معتقدند باید اموال دولت به عده خاصی واگذار شود. تودههای بسیاری از مردم در سالهای متمادی از یارانهها و اموال دولتی محروم بودند و سهام عدالت اقدام مهمی در جهت مردمی کردن اقتصاد است.
احمدینژاد با بیان اینکه واگذاریهای بنگاههای اقتصادی در گذشته مشکلات بسیاری را پدید آورده است، خاطرنشان کرد: در گذشته بنگاههای اقتصادی به افرادی خاص واگذار میشد به طوری که کارخانهای را به طور کامل و به یک دهم قیمت واگذار کرده و اکنون حل مشکلات کارگرهای آن به دولت منتقل شده است.
رییسجمهور افزود: واگذاری سهام عدالت، پایههای امنیت ملی را تقویت و همبستگی را افزایش میدهد اما در مقابل منتقدین واگذاری سهام عدالت معتقدند باید ثروت متمرکز و در دست عده قلیلی باشد در حالی که دولت با واگذاری سهام به مردم، سرمایه گذاری را به آنها آموزش میدهد و آنها را در یک دوره چندساله توانمند میکند تا بتوانند بخشهای اقتصادی کشور را اداره کنند.
احمدینژاد با اشاره به برخی انتقادات نسبت به اقدام عظیم دولت در واگذاری سهام عدالت به مردم خاطرنشان کرد: برخی افراد اصرار دارند کارهای بزرگ را کوچک و تحقیر کنند و با برنامهریزی و طراحیهایی آثار اقدامات عظیم را از بین ببرند در حالی که واگذاری 40 درصد بخشهای اقتصادی به مردم موجب درخشش جمهوری اسلامی ایران در دنیا میشود.
رییسجمهور با اشاره به بررسی تجربیات 26 کشور در خصوصی کردن اقتصاد توسط دولت اظهار کرد: براساس این بررسیها کشورهایی که در آنها دولت به یکباره از اقتصاد خارج شده و همچنین کشورهایی که تا پایان راه در اقتصاد باقی ماندند، شکست خوردند اما چند کشوری که به طور مستمر واگذاریها را از طریق تعاونیها و بورس انجام دادند و دولت در بخش اقتصادی به صورت نسبی حضور داشت، در این عرصه موفق شدند.
احمدینژاد با بیان اینکه برخی افراد به دنبال تحقیر و تخریب خدمات دولت هستند، خاطرنشان کرد: این افراد هیچ یک از اقدامات دولت را نمیپذیرند این در حالیست که دولت همه توان خود را برای پیشرفت در همه عرصهها به کار گرفته است.
رییسجمهور افزود: یکی از دولتهای دورههای گذشته همه دوره خود را با شعار کد بندی کالاهای ایرانی گذراند و دولت دیگری همه دوره خود را با شعار صدور پروانه در تجارت خارجی گذراند اما دولت کنونی کار عمرانی را به 4 برابر رسانده و تجارت خارجی را چندین برابر کرده است و در حالی که در گذشته با یک میلیارد دلار صادارت غیرنفتی جشن ملی برگزار میشد این دولت در طول 5 سال 1.5 برابر سی سال گذشته صادارت غیرنفتی انجام داده است.
احمدینژاد با اشاره به موانعی که بر سر راه هدفمند کردن یارانهها و اجرای طرح تحول اقتصادی ایجاد شد، اظهار کرد: دولت انتظار ندارد برای این کار عظیم تشکر شود اما بهتر است و انتظار دارد بدین حجم تخریب هم انجام نشود.
رییسجمهور با اشاره به انتقاداتی به اقدامات دولت در بخش مسکن، گفت: برای اولین بار در کشور قیمت مسکن سیر نزولی داشته است ولی در چنین شرایطی برخی افراد مطرح میکنند که در این بخش رکود وجود دارد در حالی که نباید مسکن دائم در بورس خرید و فروش باشد زیرا برای زندگی ایجاد شده است اما این افراد اظهار میکنند به دلیل اینکه دیگر در بخش مسکن سود صددرصدی وجود ندارد پس اقدامات انجام شده مناسب نیست یا اگر در بخش مصرف بنزین منحنی گذشته ادامه مییافت امروز میزان مصرف بنزین به 115 میلیون لیتر رسیده بود در حالی که اکنون 64 میلیون لیتر است.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود ملت ایران را زلالترین، پاکترین و بهترین ملت در طول تاریخ دانست و گفت: ملت ایران مومن، خداخواه و فداکار هستند و به رغم همزمانی شبهای قدر، در روز قدس با در حمایت از مردم مظلوم فلسطین حضور گسترده و انقلابی داشتند.